Onsdagen 28 maj Skriv ut Skicka sidan
2014-06-02 13:36 | Skrivet av Mathias Östman

Onsdagen 28 maj var det bara hälften så varmt och hälften av arbetsstyrkan var försvunnen. De hade kanske följt grabbarna som gick förbi till Spjutegården på after-work . Men de som var närvarande fick after-worka med kirskålen och de andra ogräsen istället. För kvällen i Prästträdgården med Mari, Marianne, Marie-Louise, Monica, Lena och Sigbritt var ogräsens kväll. Ogräs i Siris rabatt och ogräs i hallonhäcken där det också var en massa pinnar som skulle bort. Ogräs var det överallt där det inte skulle vara men där det var gräs var det klippt.

Fjärilsrabatten fick nya plantor för det tycker vi att fjärilar ska få. Det var Isop, stäppsalvia, violruta och solbrud. Borstnejlika, bolltistel och flox, både moss-, kudd-, och sommarflox. Till sist plymspirea och salladsblodamarant samt några små nävor. Ringblommorna som blommade i fjöl hade fröat av sig och massor av små plantor hade tittat upp. Kanske var det Wendela som varit framme och sått sina favoritblommor.

Fikat smakade bra fastän solen inte orkade värma upp den kalla vinden. Koltrasten var i farten likaså bofinken och en björktrast. Den stora kråkan som bor vid Spjutegården gjorde en observationsrunda. Kanske trodde den att det skulle bli en bulle över.
Kvällen gick mot sitt slut och ogräset följde med hem. Åtminstone några nässlor och styvmorsvioler fick en chans att komma till nytta. Redskapen låstes in i säkert förvar och det sas hej då och trevlig helg. Ja, det var ju faktiskt helgdagsafton denna work-utekväll.

 

Intresserad av Trädgård?

Kontakta oss gärna för mer information via kontaktsidan.
10205
IdagIdag40
IgårIgår35
Denna veckaDenna vecka75
Denna månadDenna månad133
TotaltTotalt10205